SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trelleborgs Karateklubb
Systemet inom karate
Karate är ett system uppbyggt kring tanken på självförsvar, som ursprungligen utvecklades och sedemera förfinades på Okinawa och i Japan. Ordet ”karate” är ett japanskt ord som översätts med ”den tomma handen”. Det hela symboliserar att utövaren, kallad karateka, är obeväpnad, men använder händer, armar, ben och fötter vid försvar och attack.

Inom Sverige
För oss i Sverige har karate fått karaktären motions- och tävlingssport, som bedrivs under ordnade former där attacker utföres med maximal styrka och muskelspänning (=kime) och snabbhet där fullständig kontroll eftersträvas. Andra centrala begrepp för oss är koncentration och koordination.

Olika stilar
Det finns olika karatestilar, exempelvis shotokan, gojo-ryu, kyukushinkai, varav vi i Trelleborg utövar shotokanstilen. Denna stil är mycket kraftfull och stark och utgör en av de vackraste inom japansk karate! Tonvikten läggs på att utveckla och kontrollera kraft, smidighet och balans vid slag, spark och skifte av kroppsstälning. Självförtroendet åker i höjden och vad gäller konditionen så förbättras den radikalt!
 
Våra sponsorer